
Imádjuk, ha színek kerülnek a tányérra, különösen a hűvös, szürke őszi napokon. Ilyenkor jó választás lehet ez a céklakrémes tészta, ami élénk, vibráló színével azonnal jobb kedvre derít. Az ízéről nem is beszélve. Olvass tovább a receptért és készítsd el te is!
Hozzávalók (2 főre):
- 4-5 kisebb cékla
- kb 400 gramm pulykamell
- 2 evőkanál méz
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- fűszerek (só, bors, rozmaring, kakukkfű)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- (növényi) tejszín / mascarpone
- 250 gramm MÍVES tészta
Így készítettük:
A céklát sütőben puhára sütjük, majd egy kis részét félretesszük és kockákra vágjuk, a többit pedig egy késes aprítóban vagy turmixgépbe tesszük.
Hozzáadunk 1-2 kanál olívaolajat, a fokhagymát és a fűszereket, egy kevés citromlevet és a (növényi) tejszínt vagy mascarponet, ízlés szerinti mennyiségben.
Közben a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, megkenjük maradék olívaolajjal összekevert mézzel, fűszerezzük és mindkét oldalát pirosra sütjük. (Mi ezúttal AirFryer-ben sütöttük, de sütőben vagy serpenyőben is tökéletes!)
Megfőzzük a tésztát, összeforgatjuk a céklás szósszal, és egy szelet pulykamellel tálaljuk. Mi most az új, petrezselymes-metélőhagymás szélesmetéltet használtuk.
Készítsd el te is!
Próbáld ki te is és oszd meg az eredményt a #mivestesztarecept hashtag-gel, hogy mi is lássuk!
Szerezd be hozzá a kedvenc MÍVES Tésztád a webshopunkban vagy a hozzád legközelebbi viszonteladó partnerünknél!