Ennél nagyobb elismerést nem is kaphattunk volna
Felkérés érkezett egy nagy múltú, ikonikus brand júniusi rendezvényén való részvételre. A meghívás közvetett formában történt és elsősorban az ajándék szerepét töltöttük be. Óriási megtisztelés, hogy a rendezvény résztvevőinek egyik ajándéka lehettünk.
Hol is járunk?
A MARTINI italmárkát 1863 júliusában alapították az olaszországi Torinóban. Az első gyártó üzemet pár hónappal később Pissonéban, Torinótól nem messze hozták létre. A történet Luigi Rossi eredeti receptjéig nyúlik vissza. Luigi, gyógynövény- és likőrszakértő volt. Ő társalapította a Martini & Rossi italboltot. Azóta kilenc generáció őrzi gondosan a recept titkait.
“A MARTINI több mint vermut. Ez egy művészeti forma. Olyan, amely több mint 160 éve rabul ejti az embereket világszerte. Nemcsak egy stílust és életmódot képvisel, hanem magát Olaszországot is.”
Forrás: https://www.martini.com/our-heritage/
Senkinek sem kell különösebben bemutatni, milyen előkelő helyet foglal el az olasz gasztronómia Európában és világszerte. Tagadhatatlanul meghatározó különleges alkalmakkor, és a hétköznapokban egyaránt.
Így ugye már érthető, hogy egy olyan márka rendezvényén részt venni, amely “Olaszországot” képviseli, számomra mint magyar tésztakészítőnek, maga a nagybetűs Elismerés.
Az Olasz hatás
Amikor én 8 évvel ezelőtt a konyhánkban száraztészta készítésbe kezdtem, rengeteg olasz youtube videót néztem meg, amiből sokat tanultam és inspirálódtam. Nagy nyomot is hagyott ez az olasz tészták iránti intenzív érdeklődés, mivel a Míves Tészta különleges tésztái a mai napig hagyományos technológiával készülnek, kizárólag durum darából (Semola di grano duro), tojás nélkül és zöldségek hozzáadásával.
Így hát érthető miért is ilyen nagy tisztelettel tekintettünk erre a megbízásra. Egy ízig vérig Olasz brand rendezvényén ott lenni mint tésztagyártó, az egy nagyon menő dolog.
Nagy bizalom ez a rendezvényszervező és a MARTINI részéről, és egy komoly elismerés számunkra. Kicsit olasznak éreztük magunkat amikor ránéztünk arra a doboz tésztára – Martini Tagliatelle – aminek a tartalmát mi készíthettük el.


Köszönet
Nagyon köszönjük a Yonder Promotion rendezvényszervezőnek, hogy a Míves Tésztára esett a választásuk, egy ilyen jeles alkalmon való részvételhez.
Bízom benne, hogy a meghívott vendégek jóízűen és elégedetten fogyasztják majd a ‘MARTINI Tagliatellét’, amikor valami finom – reméljük olaszos – fogást készítenek belőle.

Ne csak igyunk, együnk is!
Arra jutottam, hogy egy laza, nyári Martini Fiero & Tonic koktélhoz egy könnyed kicsit pikáns, fokhagymás, citromos garnélás Tagliatelle a méltó fogás. Próbáljátok ki a recept ötletünket!
De mielőtt elkezdünk főzni, készítsük el koktélunkat!
A Martini Fiero & Tonic elkészítése egyszerű: tölts meg egy poharat jéggel, adj hozzá 1 rész Martini Fiero vermutot és 1 rész tonikot, majd díszítsd egy narancskarikával.
- Pohár: Válassz egy szép poharat, például egy ballonpoharat, vagy bármilyen tetszőleges poharat, ami kéznél van.
- Jég: Töltsd meg a poharat jégkockákkal.
- Martini Fiero: Önts bele 2.5 oz (kb. 75 ml) Martini Fiero vermutot.
- Tonik: Adj hozzá 2.5 oz (kb. 75 ml) tonikot.
- Keverés: Finoman keverd össze a koktélt.
- Díszítés: Díszítsd a poharat egy narancskarikával, vagy egy szelet vérnaraccsal.

De mielőtt elkezdünk főzni, készítsük el koktélunkat!
A Martini Fiero & Tonic elkészítése egyszerű: tölts meg egy poharat jéggel, adj hozzá 1 rész Martini Fiero vermutot és 1 rész tonikot, majd díszítsd egy narancskarikával.

- Pohár: Válassz egy szép poharat, például egy ballonpoharat, vagy bármilyen tetszőleges poharat, ami kéznél van.
- Jég: Töltsd meg a poharat jégkockákkal.
- Martini Fiero: Önts bele 2.5 oz (kb. 75 ml) Martini Fiero vermutot.
- Tonik: Adj hozzá 2.5 oz (kb. 75 ml) tonikot.
- Keverés: Finoman keverd össze a koktélt.
- Díszítés: Díszítsd a poharat egy narancskarikával, vagy egy szelet vérnaraccsal.
És akkor íme recept ötletünk:
Pikáns, krémes fokhagymás, garnélás tagliatelle.

Hozzávalók:
- 350 g Míves szélesmetélt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 400 g megtisztított, nyers garnéla
- 4 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 1 csésze főzőtejszín (250 ml)
- ¾ csésze frissen reszelt parmezán
- 1 evőkanál vaj
- fél vagy 1 citrom frissen facsart leve
- só és bors ízlés szerint
- 1 csipet chilipehely (elhagyható)
- ½ csésze tésztafőző víz
- petrezselyem és citromreszelék a tálaláshoz (opcionális)
Tipp:
A citromlé ne legyen túl sok – a cél, hogy kiemelje a tejszín és garnéla ízét, ne elnyomja.


Hozzávalók:
- 350 g Míves szélesmetélt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 400 g megtisztított, nyers garnéla
- 4 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 1 csésze főzőtejszín (250 ml)
- ¾ csésze frissen reszelt parmezán
- 1 evőkanál vaj
- fél vagy 1 citrom frissen facsart leve
- só és bors ízlés szerint
- 1 csipet chilipehely (elhagyható)
- ½ csésze tésztafőző víz
- petrezselyem és citromreszelék a tálaláshoz (opcionális)
Tipp:
A citromlé ne legyen túl sok – a cél, hogy kiemelje a tejszín és garnéla ízét, ne elnyomja.

Elkészítése:
- Főzd meg a tésztát sós vízben. Főzés végén fél csészényi főzővizet tegyél félre.
- Serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, süsd meg a garnélát 1-1 perc alatt, míg rózsaszín lesz, majd vedd ki.
- Olvaszd meg a vajat ugyanabban a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és chili pelyhet. Pirítsd 1 percig.
- Öntsd rá a főzőtejszínt, és melegítsd fel. Tedd vissza a garnélát, majd szórd bele a parmezánt.
- Add hozzá a frissen facsart citromlevet (ízlés szerint fél–egy citrom leve), és keverd össze a szósszal.
- Szűrd le a tésztát, add a szószhoz. Adj hozzá egy kevés tésztafőző vizet is, és forgasd össze a serpenyőben, hogy besűrűsödjön és minden bevonódjon.
- Ízesítsd sóval, borssal, ha szükséges.
- Tálalásnál szórd meg friss petrezselyemmel, esetleg citromhéj-reszelékkel vagy még egy kis citromlével a tetején.
“Buon appetito”
Kicsit olyan ez nekünk, mintha elkészítettük volna a ‘legolaszabb magyar tésztát’.
Még egyszer köszönjük, hogy létrejöhetett ez a csodás, impozáns termék és a megtisztelő felkérést is.