
Mindössze néhány hozzávalóból is készíthetünk tartalmas, tápláló és nagyon finom főételt! Ez a gombás-tejszínes penne megmentője lehet a rohanós hétköznapoknak, de bevetheted akkor is, ha kifogytál az ötletekből a hétvégi menühöz. Mutatjuk a receptet, olvass tovább!
Hozzávalók:
- csiperke gomba
- tejszín (hagyományos vagy növényi)
- só, bors
- fokhagyma
- rozmaring
- petrezselyem
- olívaolaj
- a kedvenc MÍVES Tésztád
Így készítettük:
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítottuk az apróra vágott fokhagymát és a felszeletelt gombát. Amikor szépen megpirultak a gomba szeletek, ráöntöttük a növényi tejszínt és fűszereztük. Került bele bors, só, petrezselyem és rozmaring.
Közben megfőztük a tésztát, a főzővízből pedig egy kanállal hozzáadtunk a tejszínes szószhoz és elkevertük.
Végül összeforgattuk a tésztát a szósszal a serpenyőben és kevés parmezánnal tálaltuk.
Mi ezúttal zöldséges pennét használtunk, de bármelyik tésztánkkal tökéletes lesz az eredmény!
Készítsd el te is!
Próbáld ki te is és oszd meg az eredményt a #mivestesztarecept hashtag-gel, hogy mi is lássuk!
Szerezd be hozzá a kedvenc MÍVES Tésztád a webshopunkban vagy a hozzád legközelebbi viszonteladó partnerünknél!