
Az őszi-téli hónapok sztárja a sütőtök. Egyértelmű tehát, hogy nem maradhatunk sütőtökös tészta recept nélkül. Íme a pasta con la zucca, természetesen MÍVES Tésztából.
Hozzávalók (2 főre):
- 1 evőkanál olívaolaj
- fokhagyma
- fél vöröshagyma
- 300 gramm sütőtök
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 25 – 50 ml (növényi) tejszín
- 1 evőkanál mascarpone (ha szeretnénk hogy még krémesebb legyen)
- 30 gramm bacon
- parmezán
- só, bors
- rozmaring
- szerecsendió
Elkészítés:
A sütőtököt kockázzuk és puhára sütjük, majd egy keveset félreteszünk belőle, a többiből pedig sütőtök krémet készítünk a tejszín és a mascarpone, illetve a paradicsompüré és a fokhagyma hozzáadásával egy turmixgépben vagy botmixerrel.
Majd egy serpenyőben a hagymát és a kockázott bacont megpirítjuk, hozzáadjuk a félretett sütőtök kockákat és ráöntjük az elkészített szószt. Közben megfőzzük a tésztát, fűszerezzük a szószt és az egészet összeforgatjuk. Tálaláskor szórhatunk rá kevés tökmagot és reszelt parmezánt!
Szerezd be hozzá a kedvenc MÍVES Tésztád az áruházunkban vagy viszonteladó partnereinknél és készítsd el te is!