
Nem csak vegán fogások készülhetnek MÍVES Tésztából… Egy citromborsos, zöldfűszeres lazac szeletnek például kimondottan jól áll a zöldséges szélesmetéltünk, ami egy könnyed tejszínes spárgás mártást kapott. Különleges alkalmakra kiváló, de akkor is ajánljuk, ha szeretnél feldobni egy hétköznap estét egy extra vacsival. Olvass tovább a receptért!
Hozzávalók:
- lazac
- spárga
- fokhagyma
- fűszerek (só, citrombors, bazsalikom, petrezselyem)
- tejszín (hagyományos vagy növényi)
- a kedvenc MÍVES Tésztád
Így készítsd el:
Sózd és fűszerezd a lazacot ízlés szerint és kevés olívaolajon süsd meg mindkét oldalát. Mi citromborsot, bazsalikomot és sót használtunk.
Ha elkészült, tedd félre és dobd a serpenyőbe a felaprított spárgát. Süsd pár percig, majd öntsd rá a tejszínt (mi zabtejszínt használtunk) és jöhetnek a fűszerek: só, kevés bors, petrezselyem, bazsalikom, fokhagyma.
Kavargasd, amíg egy sűrű mártást nem kapsz, közben pedig főzd ki a tésztát sós vízben. Ha kész, forgasd össze a mártással és tálald a lazac mellé.
Mi bazsalikomos fokhagymás szélesmetéltet használtunk, ami remekül passzol a lazac zöldfűszeres ízvilágához, de készítheted bármilyen tésztával!
Készítsd el te is!
Próbáld ki te is és oszd meg az eredményt a #mivestesztarecept hashtag-gel, hogy mi is lássuk!
Szerezd be hozzá a kedvenc MÍVES Tésztád a webshopunkban vagy a hozzád legközelebbi viszonteladó partnerünknél!